moeiteloos zorgen

Als je veel voor anderen zorgt en voor jezelf zorgen lastig vindt

 

Als je structureel en langdurig onbetaald voor een ander zorgt, ben je mantelzorger. Mogelijk doe je dit al vanaf jonge leeftijd en weet je niet eens hoe het is om niet te zorgen. Het kan zijn dat het geleidelijk is ontstaan, maar ook dat je opeens mantelzorger bent geworden. De ander staat steeds meer centraal en dus is er minder ruimte voor jezelf en je eigen ontwikkeling. Wat betekent dit voor jouw plek in jouw leven, de relatie en in het zorgen? Goed voor jezelf zorgen kan alleen als je je eigen plek inneemt. Dit geldt ook voor beroepsmatige zorgverleners. Voor werkende mantelzorgers is een incompany-traject mogelijk: moeiteloos zorgen. Voor meer informatie en/of een offerte op maat>  

 

Individuele systemische coaching

'Als je op de voeten van de ander loopt, vergeet je waar je eigen voeten zijn!' - Mirjan Hijink

Voel je je schuldig als je een keer nee zegt? Blijft het schuldgevoel maar aan je knagen? Schaam je je voor je eigen behoeftes? Loop je al voordat er een vraag is gesteld? Loop je daarnaast op je eigen voeten? Neem je meer op je schouders dan je kan dragen? Ben je goed in gevenmaar is ontvangen lastig voor je? Heb je het gevoel dat je niet je eigen leven leeft, dat je niet weet wie je zelf bent en wat je zelf wil in je eigen leven? 

Als mantelzorger is het belangrijk om je lichaam goed te bewonen. Wat neem ik gewaar? Waar sta ik en waar staat de ander? Zelfgrenzen zijn belangrijk omdat je anders vervaagt met de ander en geen eigen ik beleefd. Lichaamsbewustzijn vormt de basis in de coaching. Eerst er zijn. Je lichaam leren bewonen kan pas als je tot stilstand komt. Vanuit stilstaan jezelf ont-dekken, daar begint het.

Hoe ziet een systemische coachingssessie eruit?

We gaan kort met elkaar in gesprek om licht te laten schijnen op jouw rol als mantelzorger en jouw plek in jouw leven (en werk). Bewustzijn hierop is essentieel om te kunnen leven en zorgen vanuit je eigen plek. Dat maakt het zorgen vele malen lichter. We kijken naar de invloed van jouw (familie)geschiedenis op jouw gedrag in het nu. Dit doen we door te werken met systemische (lichaams)oefeningen, vloerankers en/of tafelopstellingen. Ook is het mogelijk om een opstelling te doen met representanten. 

Praktische informatie

Voor wie? Voor (werkende) mantelzorgers die ook voor zichzelf willen (leren) zorgen

Tijdsduur: Max. 90 minuten 

Waar: Cultuurcentrum Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2 Winterswijk, op locatie (via werkgever) en online (Zoom)

Door wie: Mirjan Hijink

Kosten: Zakelijk € 135,- (excl. 21% BTW), Particulier € 121,- (incl. 21% BTW)

Aanmelden en/of vragen: Telefonisch, per email of contactformulier

 

Telefonische inzichtsessie

Voor mantelzorgers die tegen grenzen aanlopen in het zorgen en op korte termijn laagdrempelige hulp willen om het zorgen langdurig te kunnen volhouden, is er de mogelijkheid voor het maken van een afspraak voor een telefonisch consult. Deze inzichtsessie voor mantelzorgers biedt naast een luisterend oor een spiegel, zodat je je bewust wordt van je eigen patronen in het zorgen en hoe deze patronen te doorbreken. We gaan het hebben over de relationele dynamieken binnen het zorgen. We kijken eventueel ook naar welke plek jij inneemt en hoe jij je verhoudt tot de hulpvrager en eventuele overige mantelzorgers en zorgprofessionals. Het gesprek kan je lucht en ruimte geven en een gevoel van: 'ik kan er weer even tegenaan'...

Praktische informatie

Voor wie? Voor mantelzorgers die op korte termijn hulp willen

Tijdsduur: Max. 30 minuten

Waar: Telefonisch 

Wanneer: Overdag en in de avond

Door wie: Mirjan Hijink

Kosten: Zakelijk € 55,- (excl. 21% BTW), Particulier € 40,- (incl. 21% BTW)

Aanmelden en/of vragen: Telefonisch, per email of contactformulier

 

Familiegesprek

Naast individuele coaching is het - voor gezinnen/families waarin langdurige en intensieve zorg centraal staat - ook mogelijk om een familiegesprek te laten begeleiden ter voorkoming van overbelasting en ontsporing. Buro Systemisch Bewustzijn laat alle familieleden deelnemen aan de gesprekken om de sociaal-relationele dynamieken in het zorgen zichtbaar te maken. Als deze dynamieken en daarbij behorende patronen worden her- en erkend, is het voor een ieder beter te hanteren. Samen wordt achteruit gekeken en kijken we naar het nu om het zorgen in de toekomst te kunnen blijven volhouden. 

Praktische informatie

Voor wie? Voor gezinnen en/of families die vastlopen in het (mantel)zorgen

Tijdsduur: Max. 120 minuten

Waar: Op locatie, in de huiselijke setting van het gezin of de familie

Door wie: Mirjan Hijink

Kosten: € 195,- (incl. 21% BTW)

Aanmelden en/of vragen: Telefonisch, per email of contactformulier