opvoeden en ouderschap training

Mindful ouderschap en het leren begrijpen van je eigen gedrag en dat van je kind

 

Vind je het opvoeden en/of het gedrag van je (verzorg)kind(eren) regelmatig zwaar of moeilijk? Voel je je vaak onrustig en/of moe? Is je kind jou vaak de baas? Ervaar je het als lastig om je kind te begrenzen? Vraag je jezelf wel eens af of je wel een goede (verzorg)ouder kunt zijn? Als je je kind wilt helpen, moet je eerst je eigen innerlijke belevingswereld kennen. Dit vraagt om verruiming van het bewustzijn en je eigen plek in het leven en in het ouderschap te leren innemen. Pas dan kan ook jouw kind de eigen (kind)plek innemen. Als zowel ouders als kinderen leven vanuit de eigen, passende, plek ontstaat er een natuurlijk wederzijds respect voor elkaar. Ouders stralen een natuurlijk leiderschap uit waardoor het kind gewoon kind kan zijn en niet de strijd hoeft aan te gaan. 

 

Als je de stenen op je pad niet opraapt, struikelen je kinderen er over!

 

Om je als kind of jongere te kunnen ontwikkelen, is het van belang dat ouders hun eigen leven en geschiedenis aankijken en aannemen. Het licht laten schijnen op de schaduw is essentieel om als volwassene beschikbaar te kunnen zijn voor jezelf en je kinderen. Als je als ouder je eigen lasten draagt, hoeft je kind dat niet (voor jou) te doen. Het gedrag van je kind is vaak een uitingsvorm van iets dat zich in het onbewuste afspeelt. Je kind heeft met zijn of haar gedrag jou als ouder iets te vertellen. Als je kind herhaaldelijk vreemd of lastig gedrag vertoont, ofwel gedrag dat niet passend is in de situatie, is het goed om naar de oorsprong van dit gedrag te kijken. Deze oorsprong ligt vaak bij jou als ouder. Ben je bereid om in de spiegel te kijken?

 

TRAININGSAANBOD OPVOEDEN

 

Training Spiegelbeeld; mindful ouderschap en anders kijken naar opvoeden en gedrag

In het gedrag van je kind ontmoet je jezelf. Het kind spiegelt dat wat er (bewust of onbewust) niet mag zijn. Wat heeft het 'lastige' gedrag van jouw kind jou te vertellen? Wat neem jij mee uit jouw geschiedenis en wat mag er worden aangekeken? Opvoeden van jouw kind gaat langs het kind dat jij ooit was. Vanuit verbinding met jouw ouders kun je uiteindelijk verbinding maken met jouw kind. Dan neem je je plek in als ouder en ben je werkelijk 'aanwezig'. We gaan systemisch kijken naar opvoeden en gedrag. Dat doen we door meditatie en systemische oefeningen afgewisseld met theorie over hechting, loyaliteit, systemische wetmatigheden en de werking van de gewetens. Kun jij kijken naar het kind dat jij ooit was? 

 

Voor wie: voor ouders die open staan voor mindful ouderschap en in de spiegel durven te kijken

Datum: nog in te plannen

Locatie: Theekoepel de Tuinkamer, Meekertweg 4 te Winterswijk

Kosten: € 149,- inclusief lunch en gezonde tussendoortjes

Voor meer informatie: contactformulier en aanmelden

 

Training Spiegelbeeld; anders kijken naar opvoeden en gedrag - deel II

Tijdens deze training gaan we verdiepen op het thema opvoeden en gedrag. Gedurende deze dag gaan we ook werken met opstellingen. Enige ervaring met lichaamswerk en/of opstellingen is vereist. 

Aanmelden voor deze training is nog niet mogelijk. Voor informatie en/of interesse: contactformulier

 

Voor wie: voor ouders die training deel I hebben gevolgd en willen verdiepen

Datum: nog in te plannen

Locatie: Theekoepel de Tuinkamer te Winterswijk

Kosten: € 149,- inclusief lunch en gezonde tussendoortjes

Aanmelden voor deze training is nog niet mogelijk. Voor informatie en/of interesse: contactformulier

 

Training Samengesteld gezin; waar ben ik, waar ben jij?

Deze training geeft verdieping aan ouders en stief-/verzorgouders die onderdeel uitmaken van een samengesteld gezin. Het is een vervolg op de training Spiegelbeeld. Leven in een samengesteld gezin is geen eenvoudige opgave, voor zowel de kinderen als de volwassenen. Het vormen van een samengesteld gezin is een levenlang proces. Kinderen zijn hierin vaak de spiegel voor de volwassenen. Wat heeft het gedrag van het kind jou als (stief-/verzorg)ouder te vertellen? Je gaat de verschillen ervaren tussen een kerngezin en stiefgezin met de daarbij behorende verschillende rollen. Thema's die worden behandeld, zijn: afscheid en rouw, loyaliteit, ordening en erkenning. Na deze training ben je je bewust van de verschillende rollen voor jou, de kinderen en je (ex)partner en de wijze waarop je op een plezierige manier met elkaar kunt samenleven. 

 

Voor wie: voor (stief-/verzorg)ouders die leven in een samengesteld gezin

Datum: nog in te plannen

Locatie: Theekoepel de Tuinkamer te Winterswijk

Kosten: € 149,- inclusief lunch en gezonde tussendoortjes

Voor informatie en/of interesse: contactformulier