SYSTEMISCH BEWUSTZIJN IN HET WERKEN MET KINDEREN EN JONGEREN


donderdag 12 mei

Systemisch bewustzijn in het werken met kinderen en jongeren

Inhoud en data

Donderdag 12 mei en 26 mei 2022 van 9.30 tot 17.00 uur

 

De belangrijkste taak voor de leerkracht, pedagogisch medewerker en kindercoach is het zorgen voor een veilige omgeving waarin het kind kan ontdekken, spelen en ontwikkelen. Een veilig klimaat creëren is alleen mogelijk als jij je als professional innerlijk vrij voelt. Het vraagt om ruimte- en plekbewustzijn en om bewustzijn op projectie en overdracht. Tijdens deze training gaan we met elkaar beide ontdekken. Niet alleen het kind neemt - bewust en onbewust - zijn of haar ouders mee, ook jij als professional neemt je herkomstfamilie mee. Het gedrag van het kind wil jou iets laten weten. Kinderen zijn daarmee een spiegel voor jou, als mens en als professional. Hoe vrijer jij in de spiegel kunt kijken, hoe makkelijker het wordt om de kinderen werkelijk te zien.

 

Werkvormen

De training bestaat - naast theoretische toelichting - uit systemische oefeningen, inquirys, tafelopstellingen en (kleine) opstellingen met representanten en vloerankers. De oefeningen vinden plaats in tweetallen en in kleine groepjes. Ook zal er plenair worden gewerkt. Het is een ervaringsgerichte training.

 

Thema's

Systemische wetmatigheden en dynamieken, werking van het geweten, werken met het genogram, loyaliteit, schuld en schaamte, afstand-nabijheid, parentificatie, triangulatie, werken met samengestelde gezinnen, projectie en overdracht.

 

Locatie

Cultureel Centrum Den Diek

Dijkstraat 30 7131 DP Lichtenvoorde (Achterhoek)

Parkeren is gratis, achter het gebouw. Met OV reis je tot station Lichtenvoorde-Groenlo. Vanuit hier word je naar de locatie gebracht.

 

Na inschrijving ontvang je een inschrijfformulier, de factsheet van de training en factuur met bijgevoegd de Algemene Voorwaarden.

 
   « trainingen overzicht