SYSTEMISCH BEWUSTZIJN IN HET SOCIAAL WERK EN HET BREDE WELZIJNSWE


donderdag 10 februari

Systemisch bewustzijn in het sociaal werk en het brede welzijnswerk

Inhoud en data

Donderdag 10 en 24 februari 2022 van 9.30 tot 17.00 uur

 

Dag 1 Systemisch bewustzijn in leven

Dag 2 Systemisch bewustzijn in werken

 

In deze training ga je als sociaal werker, jongeren-, ouderen- en/of opbouwwerker kennis maken met systemisch bewustzijn. In jouw werk maak je onderdeel uit van verschillende (team-, organisatie- en bewoners-)systemen met de daarbij behorende leidende principes. Hoe zorg je ervoor dat je binnen deze systemen je eigen plek inneemt als mens en als professional? Vanuit welke plek/positie maak je een beweging in het vinden en verbinden van mensen met en voor wie je werkt? Hoe kun je daarnaast voorbij het oordeel waarnemen en werken met (groepen) mensen en organisaties met verschillende belangen? Je leert de signalen van je lichaam te gebruiken als informatie en voor het creëren van een holding space in het werken met individuen en groepen.

 

Werkvormen

De training bestaat - naast theoretische toelichting - uit systemische oefeningen, inquirys, tafelopstellingen en (kleine) opstellingen met representanten en vloerankers. De oefeningen vinden plaats in tweetallen en in kleine groepjes. Ook zal er plenair worden gewerkt. Het is een ervaringsgerichte training.

 

Thema's

Systemische wetmatigheden en dynamieken, 'magische, aangeboden en dienende plek', werking van het geweten, loyaliteit, parentificatie, triangulatie, projectie en overdracht.

 

Locatie

Cultureel Centrum Den Diek

Dijkstraat 30 7131 DP Lichtenvoorde (Achterhoek)

Parkeren is gratis, achter het gebouw. Met OV reis je tot station Lichtenvoorde-Groenlo. Vanuit hier word je naar de locatie gebracht.

 

Na inschrijving ontvang je een inschrijfformulier, de factsheet van de training en factuur met bijgevoegd de Algemene Voorwaarden.

 
   « trainingen overzicht