Moeiteloos leven

Voor jongeren en (jong)volwassenen

 

 

Wie ben ik? Wat wil ik? Wat maakt dat ik doe wat ik doe?

Als je het gevoel hebt dat je niet zelf achter het stuur van je eigen leven staat, moeite hebt met leven in het nu en/of je niet weet wie je zelf bent en wat je wil in je leven, kan systemische coaching helpend zijn. Ook thema's als (be)grenzen, schuldgevoel, schaamte, bestaansrecht, dader- of slachtofferschap, niet (goed) kunnen ontvangen of juist niet of lastig kunnen geven, kunnen een systemische oorsprong hebben. Het zijn vaak thema's die voortdurend in je leven voorbij blijven komen; je blijft je tenen maar stoten tegen dezelfde steen. 

 

 Zonder ongemak wordt er niet geleerd!

Het onbewuste zichtbaar maken, ofwel je bewustzijn vergroten, is wat we tijdens een coachingssessie doen. Samen kijken we naar de oorspong van je (belemmerende) gedragspatroon. Als het tot dan toe onzichtbare - het onbewuste - zichtbaar wordt, als de feiten zich tonen, gebeurt er iets in je lijf. Van onderbewustzijn naar bewustzijn is essentieel om uiteindelijk te kunnen leven vanuit je eigen plek en potentieel. Een systemische coachingssessie gaat voorbij de woorden. Je gaat het ervaren in je lichaam, zodat je meer tot leven komt. 

 

Hoe ziet een systemische coachingssessie eruit?

We werken met dat wat zich in het moment aandient. Welke kei ligt er nu op je pad? Stoot je je vaker aan deze steen? Dit thema gaan we oppakken. We gaan kort met elkaar in gesprek om het verlangen achter je vraag of probleem helder te krijgen. We kijken naar de invloed van jouw (familie)geschiedenis op jouw gedrag in het hier en nu. We kijken naar wat er zich in het nu herhaalt van toen en/of waar jouw gedrag mogelijk een antwoord op is. Dit doen we door te werken met systemische oefeningen, vloerankers en/of tafelopstellingen.

Het leven is een pad vol keien. Wat is de eerste kei die beet gepakt moet worden? 

 

Alleen zichtbaar maken is vaak niet voldoende om de stenen op je pad op te ruimen. Dat wat zichtbaar is geworden, mag worden aangekeken en aangenomen. Als het echt 'waar' mag zijn, als het licht erop mag schijnen, zal het 'oplossen'. Het zal jou los laten. Je zult verandering ervaren in je hoofd en lijf. Echt groeien en ontwikkelen gaat tenslotte niet via het hoofd, maar via het lichaam. We werken met lichaamsbewustzijn, zodat je ten diepste kan groeien. 

 

Praktische informatie

Voor wie? Voor jongeren vanaf 14 jaar en volwassenen die open staan voor lichaamsbewustzijn

Tijdsduur: max. 90 minuten 

Waar: Cultuurcentrum Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2 Winterswijk en online (Zoom)

Door wie: Mirjan Hijink

Kosten: € 121,-

Aanmelden en/of vragen: telefonisch, per email of contactformulier