Moeiteloos leven

Voor jongeren en (jong)volwassenen & in liefdesrelaties 

 

Als je niet (goed) weet wie je zelf bent en wat je wil in jouw leven, als stevig staan lastig voor je is, je moeite hebt met leven in het nu of wanneer je het gevoel hebt dat je niet zelf achter het stuur van je eigen leven staat, kan systemische coaching helpend zijn. Ook thema's als (be)grenzen, schuldgevoel, schaamte, bestaansrecht, niet (goed) kunnen ontvangen of juist niet of lastig kunnen geven, kunnen een systemische oorsprong hebben. Het zijn vaak thema's die voortdurend in je leven voorbij blijven komen; je blijft je tenen maar stoten tegen dezelfde steen. We noemen dit herhalende patronen.

 

 wie ben ik? wat wil ik? wat maakt dat ik doe wat ik doe?

Het 'on(der)bewuste' zichtbaar maken, is wat we tijdens een coachingssessie doen. Samen kijken we naar de oorspong van je (belemmerende) gedragspatroon. Als het tot dan toe onzichtbare - het onbewuste - zichtbaar wordt, gebeurt er iets in je lijf. Van onderbewustzijn naar bewustzijn is essentieel om uiteindelijk te kunnen leven vanuit je eigen plek en potentieel. Een systemische coachingssessie gaat voorbij de woorden. Je gaat het ervaren in je lichaam, zodat je meer tot leven komt en jij je eigen leven ten volste kunt leven. Zijn wie je bent!

 

Hoe ziet een systemische coachingssessie eruit?

We werken met dat wat zich in het moment aandient. Welke kei ligt er nu op je pad? Stoot je je vaker aan deze steen? Dit thema gaan we oppakken. We gaan kort met elkaar in gesprek om het verlangen achter je vraag of probleem helder te krijgen. We kijken naar de invloed van jouw (familie)geschiedenis op jouw gedrag in het hier en nu. We kijken naar wat er zich in het nu herhaalt van toen en/of waar jouw gedrag mogelijk een antwoord op is. Dit doen we door te werken met systemische oefeningen, vloerankers en/of tafelopstellingen.

Alleen zichtbaar maken is vaak niet voldoende om de stenen op je pad op te ruimen. Dat wat zichtbaar is geworden, mag worden aangekeken en aangenomen. Als het echt 'waar' mag zijn, als het licht erop mag schijnen, zal het 'oplossen'. Het zal jou los laten. Je zult verandering ervaren in je hoofd en lijf. Echt groeien en ontwikkelen gaat tenslotte niet via het hoofd, maar via het lichaam. We werken met lichaamsbewustzijn, zodat je ten diepste kan groeien. 

 

Relatiebegeleiding

Als het niet stroomt in de liefdesrelatie, er niet of nauwelijks echte aandacht is voor elkaar, jullie uit verbinding (dreigen te) raken en bij herhaaldelijke negatieve spanning kan systemisch kijken naar de relatie helpend zijn. Samen kijken we naar de onderliggende dynamiek(en) als bron van je eigen (belemmerende) herhalende gedrag, dat van de ander en hoe dit doorwerkt in jullie relatie. Je gaat met andere ogen kijken naar hoe jullie je tot elkaar verhouden, wat het gedrag van de ander in jou oproept en wat maakt dat jullie in relatie tot elkaar telkens weer verzanden in mogelijk 'oude' gedragspatronen. Hier gaan we in gezamenlijkheid naar kijken. Jullie zijn dan ook beide aanwezig om weer te kunnen uitreiken naar elkaar. Pas dan kan er weer verbinding worden ervaren. 

Praktische informatie

Voor wie? Voor jongeren vanaf 14 jaar, (jong)volwassenen en voor mensen die willen werken aan verbetering en/of verdieping van de liefdesrelatie

Tijdsduur: max. 90 minuten 

Waar: Cultuurcentrum Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2 Winterswijk en online (Zoom)

Door wie: Mirjan Hijink

Kosten: € 121,- voor individuele vragen, € 149,- voor relatiebegeleiding

Aanmelden en/of vragen: telefonisch, per email of contactformulier

 

Telefonische of online inzichtsessie

Voor jongeren en (jong)volwassenen die op dit moment een specifiek vraagstuk hebben waarvoor het prettig is dat er iemand meekijkt, is er de mogelijkheid voor het maken van een afspraak voor een telefonisch of online consult, zowel overdag als in de avond. Deze laagdrempelige inzichtsessie biedt naast een luisterend oor een spiegel, zodat je je bewust wordt van het 'werkelijke probleem' en jouw rol hierin. Mogelijk gaan we 'uitzoomen' om naar de context en relationele dynamieken te kunnen kijken. Het idee is om samen te kijken naar wat jij kunt doen om (weer) moeiteloos te kunnen leven. Het gesprek kan je lucht en ruimte geven en een gevoel van: 'ik kan er weer even tegenaan'. 

Praktische informatie

Voor wie? Voor jongeren en (jong)volwassenen die op (zeer) korte termijn hulp willen

Tijdsduur: max. 40 minuten

Waar: telefonisch of online

Wanneer: overdag en in de avond

Door wie: Mirjan Hijink

Kosten: € 55,-

Aanmelden en/of vragen: telefonisch, per email of contactformulier